ده نکته برای بالا بردن کودکان بدون استفاده از تنبیه بدنی

ترجمه: ف- رحمانی 

منبع: http://health.shiawassee.net

« تنبیه بدنی به کودکان چیز اشتباهی را می آموزد.» با استفاده از این نکات شما برای بهترین برخورد راهنمایی می شوید.

1- زمانیکه یک آدم بزرگ بچه کوچکی را می زند این مسئله موجب می شود که بچه احساس عجز و نا امیدی کند. این احساسات باعث میشود که کودک  افسرده و پر خاشگر شود.

چه کار باید کرد : به کودکانتان آموزش دهید که شما می خواهید که آنها  چگونه عمل کنند. چون کودکان اغلب نمی دانند که در حال انجام دادن چیزی غلط هستند. برای آموزش دادن با آنها سازگار و ثابت قدم باشید. آنها می خواهند شما را خوشحال کنند.

2- زدن یک کودک حل مشکل را به او نمی آموزد. فقط به او می آموزد که احساس بدی نسبت به خود داشته باشد  و عزت نفس او پائین بیاید. عزت نفس پائین می تواند تا آخر عمر همراه آنها باشد.آنچه که می گوئید مراقب باشید معنی کلمات می تواند به اندازه زدن به آنها آسیب بزند.

چه کار باید کرد : جلوی خوتان را بگیرید. و خون سرد باشید. 

3- تنبیه بدنی باعث می شود که بچه ها عصبانی و رنجیده خاطر شده و احساس دشمنی کنند و بخواهند انتقام بگیرند.

چه کار باید کرد : با گفتگو به بچه هایتان بیاموزید که آنها اشتباه کرده اند. تا زمانیکه انها کوچک هستند اطمینان حاصل کنید که آنها قوانین خانواده را می فهمند. این قوانین شامل ایمنی، وقت خواب، وقت عذا خوردن یا هر مسئله ای که شما در باره آن احساس نیاز می کنید.

4- تنبیه بدنی می تواند کودکان را در باره شناخت درست و غلط به اشتباه بیاندازد. لذا در این باره فکر کنید که آیا این با معناست   بچه ای را بزنی که او کسی دیگری را بزند.؟

چه کار باید کرد : به بچه هایتان یاد بدهید که روشهای غیر مضر برا ی بیان احساسات قویشان در قالب کلمات، داشته باشند. سپس احساسات آنها را بپذیرید و به آنها نشان دهید که می فهمید و مراقب هستید.

  5- اگر شما کودکی را بزنید داریدمثل اینکه نشان می دهید که کار شما درست است. بچه ها هم از بزرگسالان تقلید می کنند و آنها هم در آینده می خواهند که به دیگران صدمه بزنند.

چه کار باید کرد : به بچه هایتان یاد بدهید که روشهای غیر مضر برا ی بیان احساسات قویشان در قالب کلمات، داشته باشند. سپس احساسات آنها را بپذیرید و به آنها نشان دهید که می فهمید و مراقب هستید. www.classro.blogsky.com

 

6- تنبیه بدنی به احساسات بچه هایتان آسیب می رساند. همچنین نمرات آنها در مدرسه افت پیدا می کند و یافتن دوستان در مدرسه برای آنها کار دشواری می شود

چه کار باید کرد : به آنها توجه کنید و ازچیزهایی را که فرزندت انجام می دهد از او ستایش کنید و اجازه بدهید بچه ات بداند که شما او را به خاطر وجودش دوست داری. به نظر عجیب می رسد اما نادیده گرفتن رفتار بد گاهی باعث توقف آن می شود.

7- زدن و به سرعت بچه ها را به حرکت درآوردن باعث می شود که آنان بطور فیزیکی پرخاشگر و مخرب شوند. صدمات فیزیکی دلیل بیشتری برای بد رفتاری آنان میدهد. آن (صدمات فیزیکی) میتواند به آنان آموزش دهد که من بد هستم بنابراین من باید حرکات بدم را تا آن جایی که میتوانم ادامه دهم.

چه باید کرد: هنگامی که یک کودک خرد سال بی ادبی میکند. زود عکس العمل نشان ندهید سعی کنید به او مهلت بدهید. این مسئله کودکتان را از شما مدت کوتاهی جدا میکند. او را در صندلی ، پله و یا در اتاقش قرار دهید. هر دفعه همان محل را استفاده کنید. سپس به او اجازه دهید هنگامی که او میتواند خود را کنترل کند به شما بپیوندد. این به او آموزش میدهد که شما به خاطر رفتار خوب برنده شده اید.

مطمئن باشید به تحسین کردن فرزندانتان، زمانی که آنها انجام میدهند آنچه را که شما از آنها میخواستید. تمام بچه ها میخواهند که خوب باشند و احساس خوبی نسبت به خودشان داشته باشند.

8- تنبه بدنی به کودکتان هیچ کنترل درونی آموزش نمی دهد.

چه باید کرد؟ او را نزنید. بچه ای که زیاد کتک می خورد،  کنترل درونیش توسعه پیدا نمی کند و او نگاه می کند به فرد دیگر برای اینکه به او بگویند که راست و غلط چیست. همچنین آنها فکر خواهند کرد که من نباید خودسری کنم چون تنبیه خواهم شد. به جای اینکه بگوید من نباید بی ادبی کنم چون بی ادبی بد است.

در باره انتظاراتتان شفاف باشید و ستایش کنید کودکتان را زمانیکه او دوستانه و با تعامل رفتار می کند. تشویق کنید چون تشویق  کردن باعث می شود که او انتخاب های درستی داشته باشد.

9- صدمه زدن فیزیکی در هر صورت باعث ترساندن کودکان میشود.

چه باید کرد: خود را کنترل کنید. هیچ چیز بهتر از این نیست، که در مقابل بچه ای که خارج از کنترل است والدین آرام باشند. به کودکتان آموزش دهید که عصبانیت خود کنترل کنند و به خود اجازه ندهید که به آنها توهین کنید (با این کار) عصبانیت او را دوباره زنده کنید. به خاطر داشته داشته باشید شما بزرگ سالید.

10- بعضی اوقات والدینی که خیلی خسته و یا آشفته هستند  همزمان باگریه بچه شان او را بالا و پائین میاندازند و او را میلرزانند. کوری، صدمات مغزی و یا حتی مرگ بچه، میتواند از نتایج چنین عملی باشد.

چه باید کرد: خود را متوقف کنید. اگر بچه پیش شما گریه می کند. ببینید آیا یکی از اقوام یا دوستی میتواند بچه را برای مدتی ساکت کند. در این صورت شما میتوانید مدتی را استراحت کنید و آرامش خود را باز یابید. نحوه ی پذیرفتن کمک از دیگران را بیاموزید. اگر شما فکر میکنید که مشکلات شخصی تان باعث تاثیر گذاشتن در رشد بچه میشود، صبر کنید، فکر کنید و از دیگران و یا مشاوران خوب کمک بخواهید. پیوستن به گروه های والدین و صحبت کردن با پدر و مادر ها ی با تجربه را در نظر بگیرید. در مورد بچه ها و چگونگی تربیت یافتن آنان به طرق مختلف آموزش ببینید.

نظرات 6 + ارسال نظر
انجمن فرزانگان کویر جمعه 13 خرداد‌ماه سال 1390 ساعت 07:22 ب.ظ http://farzanegan-kd.blogfa.com

با سلام

خداوند به همه فرشتگان و ابلیس که جزء فرشتگان بود

گفت نار از خاک بی شک بهتر است

من ز نار و او زخاک اکدر است

انجمن فرزانگان کویر

انجمن فرزانگان کویر سه‌شنبه 24 خرداد‌ماه سال 1390 ساعت 09:23 ب.ظ http://farzanegan-kd.blogfa.com

با سلام

پیش از آنکه سقراط را محاکمه کنند از وی پرسیدند .......

انجمن فرزانگان کویر

فریده جمعه 27 خرداد‌ماه سال 1390 ساعت 10:31 ق.ظ http://class-avvali.persianblog.ir

سلام و عرض ادب
خجسته میلاد فرخنده مولود کعبه ، قرآن ناطق ،
مولی الموحدین،حضرت علی علیه السلام و گرامیداشت مقام
والای پدر بر امام زمان عجل الله تعالی فرجه شریف و دوستداران خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام مبارک باد.

دختر باران یکشنبه 19 تیر‌ماه سال 1390 ساعت 10:00 ق.ظ

با سلام و تشکر از مطالب خوب و مفید شما
مطالب آنقدر کامل بود که از آنها استفاده بردم و مسلما این آموخته ها را به دیگران نیز منتقل خواهم کرد
موفق و پیروز باشید

qhasem یکشنبه 2 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 06:51 ب.ظ http://www.qhasem.blogfa.com

مطالب بسیار جالب و آموزنده ای بودن استفاده کردم

مستانه پنج‌شنبه 13 مرداد‌ماه سال 1390 ساعت 04:36 ب.ظ http://www.akharchera.blogfa.com

سلام
مطالب جالب بود
من کتاب تربیت سالم در مدارس را پیشنهاد میکنم
تمام عوارض تنبیه در دراز مدت بخوبی توضیح داده است
منتظر مطالب زیبا تون هستم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد